De meeste mensen kennen Noordwijk alleen van het strand, maar Noordwijk heeft ook een leuk centrum. De gemeente Noordwijk bestaat uit twee kernen, Noordwijk aan zee en Noordwijk Binnen. In Noordwijk binnen is de oude dorpskern. Deze dorpskern is in 1992 aangewezen als beschermd dorpsgezicht.

Noordwijker bij uitstek,  Frans van der Zalm, wilde met zijn groente en fruit winkel verhuizen van Noordwijk aan Zee naar Noordwijk Binnen. Na het zien van de winkel van Henk Middendorp in Leidschendam wist Frans van der Zalm het zeker. Toonen Winkelinterieurs moest gaan zorgen voor de inrichting.

Toonen Winkelinterieurs heeft dit project Turn-key opgeleverd. Het winkelpand waar voorheen een reisbureau in gevestigd was, is geheel ingericht tot een moderne groente en fruitspeciaalzaak.

Voorheen werden al verschillende soorten groenten en fruit aangeboden, nu is het assortiment uitgebreid met maaltijden, wijn en noten. De bewerkte producten worden gepresenteerd in de maaltijdtoonbank en in het multifunctionele ‘Carthago’ wandkoelmeubel in Legato uitvoering met schuifruiten. Deze bewerkte producten zijn met hulp van Frank van der Werf en Manon Slaghekke van Bonfait gepresenteerd.

 

 

 

 

 

 

 

Er is door de ondernemer bewust gekozen voor een winkel in de bediening. Centraal in de winkel staan de maaltijdtoonbank en de Crescendo kistentoonbank. Achter deze toonbanken bevindt zich ook nog een Luciano trio AGF-stelling. De Crescendo en Luciano trio zijn zo ingericht, dat de producten in eurokisten gepresenteerd kunnen worden.

Alles wordt uitgelicht door middel van LED verlichting. Met boven de toonbanken hanglampen voor extra sfeer. De winkel is naast de wandafwerking met hout look ook voorzien van steenstrips en oud Hollandse wandtegels. Uniek aan deze winkel is de meterkast. Deze is prachtig beschildert met het kenmerk van Noordwijk, de vuurtoren aan de Koningin Wilhelmina Boulevard.

Op 18 januari 2017 vond de opening van de winkel plaats. Er was zoveel belangstelling voor de nieuwe winkel dat er een lange rij van belangstellende was ontstaan in de Kerkstraat. Vooraf was er gevraagd om tijdens de receptie een donatie te doen voor het dierenasiel in Noordwijk  i.p.v. bloemen.

Tegenwoordig kunt u dus ook voor maaltijden terecht bij Van der Zalm groente en fruit in Noordwijk Binnen. We wensen de familie Van der Zalm en medewerkers veel succes en een goede verkoop toe.

 

Meer foto’s kunt u vinden in de projectgalerie op onze website.