22 jaar geleden maakte postbode Teun Doolaard van zijn hobby zijn werk. Het telen van groente en fruit en de verkoop daarvan. Hij startte zonder enige ervaring een groentespeciaalzaak in Zuid-Beijerland. Met onder andere hulp van een voormalige groenteboer en zijn dochter hebben Teun en Ina een fantastisch bedrijf weten op te bouwen.

Naast de winkel in Zuid Beijerland verkopen Teun en Ina ook nog op woensdagochtend, donderdag en zaterdagochtend op de markt. Teun verteld: “Hier zijn een aantal kleine dorpjes waar behalve de supermarkt en bakker niks is. Ik kom daar met de verkoopwagen met dezelfde spullen, kwaliteit en prijzen als in de winkel”. Op zaterdag is de kans groot dat u Teun zelf treft op de markt. De andere dagen is hij te druk met de inkoop, koken en het leveren van producten aan de buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf en diverse bedrijven.

 

Twee keer in de week gaat Teun naar de groothandel in Spaanse polder, daarnaast haalt hij ook nog wat producten bij telers uit de buurt. De groothandel uit Drunen komt 6 keer in de week om half 6 ’s morgens de producten brengen in Zuid-Beijerland. “We proberen kwaliteit te leveren” verteld Teun. Dat is te zien en te proeven. Twee bakjes aardbeien, van de teler uit de buurt, voor vijf euro trekt veel klanten naar de winkel. ’s Morgens worden de aardbeien vers geplukt en vanaf tien uur liggen ze al in de winkel bij Teun en Ina. Verser kan niet!

Toen Teun en Ina koelruimte te kort kwamen, werd de hulp van Toonen Winkelinterieurs ingeschakeld. De gehele rechterzijde van de winkel is aangepast. Er is een o.a. een op maat gemaakte AGF-stelling en een Carthago wandkoelmeubel geplaatst. Ook de vrieskast is voorzien van een nieuwe ombouw, zodat de hele wand in dezelfde kleuren zijn uitgevoerd.

 

Met de komst van het bijna 4 meter lange Carthago wandkoelmeubel is er meer gekoelde presentatieruimte gekomen. Waardoor de producten overzichtelijk bij elkaar gepresenteerd kunnen worden. Teun: “We verkopen nu meer gesneden groenten zoals andijvie. Ook de saladebowls staan nu zichtbaarder uitgestald”. Het assortiment is onder andere uitgebreid met wraps, macaroni en spaghetti. Alles vers gemaakt door Teun en zijn team.

 

Nieuwe producten worden altijd even voorgeproefd door het hele team. Iedereen weet dan hoe het smaakt en dat is nodig om de klanten te kunnen adviseren. Sinds kort verkoopt Teun Doolaard ook fakkelbrood, een soort wrap op een stokje. Laatst hebben ze het tosti-ijzer op de toonbank geplaatst, het fakkelbrood warm gemaakt en de klanten kennis laten maken met dit nieuwe product.

 

 

 

 

 

“We hebben altijd zeven soorten maaltijden in de winkel staan. Zuurkool, witlof, boerenkool en andijvie hebben we de hele winter door. In de zomer hebben we altijd witlof en andijvie. En in de aspergetijd staat de aspergeschotel er altijd.” verteld Teun. Daarnaast wisselt het assortiment van de maaltijden. De maaltijden worden altijd naar de gewenste hoeveelheid van de klant uitgeschept. In een ovenschaaltje of magnetronbakje, zodat het thuis in de oven, magnetron of koekenpan opgewarmd kan worden.

 

De winkel is doordeweeks zelfs tot zeven uur  ’s avonds geopend. Tussen vijf en half zeven is echt de grootste afname van maaltijden. Teun en Ina eten zelf rond vijf uur, want dan is er nog personeel aanwezig. Om zes uur gaat het personeel naar huis en het laatste uur bedienen Teun en Ina de klanten zelf. In een boerendorp weet Teun wel 100kg maaltijden in de week te verkopen. Teun: “Dat lijkt misschien niet veel, maar Zuid-Beijerland is maar een klein boerendorp waar veel mensen nog een groentetuin hebben”.

 

Dat Teun van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt is nog steeds te merken. Wanneer u in de buurt bent is het echt de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze enthousiaste ondernemer. We wensen Teun, Ina en medewerkers veel succes en een goede verkoop toe.