Sint Joost is een kleine plaats in het midden van Limburg. Het telt ongeveer 1600 inwoners en behoort tot de gemeente Echt. Lizette en Eric de Loo zijn in 1994 gestart met hun groenteteeltbedrijf op de Brachterzijde in Sint Joost. Nadat Lizette een cursus had gevolgd om een boerderijwinkel te runnen, werd in 1997 een stukje van de loods ingericht tot winkel.

 

Door de jaren heen is de boerderijwinkel in drie stappen steeds verder uitgegroeid. Bij de laatste verbouwing zijn er geen vierkante meters bijgekomen, maar wel meer gekoelde presentatieruimte door o.a. de komst van het multifunctionele Carthago wandkoelmeubel.

 

Het groenteteeltbedrijf is ook flink uitgegroeid en bevat inmiddels maar liefst 10 hectare asperges, 10 hectare prei, 5 hectare met diverse koolsoorten en 5 hectare met suikerbieten. Deze producten gaan naar de veiling en worden uiteraard ook allemaal in de eigen winkel verkocht.

 

Boerderijwinkel Lizette voert een uitgebreid assortiment van groenten van eigen land aangevuld met onder andere aardappelen, eieren, fruit en groenten van boeren uit de regio. Ook kunt u bij Lizette terecht voor dagvers brood en banket van de Echte Bakker uit Maasbracht en vele andere streekproducten. Want de dichtstbijzijnde supermarkt is al gauw drie kilometer verderop.

 

Enthousiast vertelt Lizette: “We merken dat mensen speciaal naar de winkel komen voor de salades, asperges en aardappelen. Maar ook de appels en peren, die van de locale fruitteler komen, trekken veel mensen. In de aspergetijd hoeven we alleen maar een bordje aan de weg te plaatsen en dat is het. De asperges zijn super vers, want ze zijn maximaal 1 dag oud, de rest gaat naar de veiling en dat weten de mensen”. Dagelijks worden wel 15 verschillende soorten salades versbereid in eigen keuken. Afhankelijk van het seizoen worden de recepten voor de maaltijden en salades samengesteld.

 

Er is bewust gekozen om de winkel aan te passen voor de start van het drukke aspergeseizoen. Toonen Winkelinterieurs heeft enkele bestaande meubelen aangevuld met een geheel op maat gemaakt interieur. Er is onder andere een op kisteenheden gemaakte AGF-stelling en een multifunctioneel Carthago wandkoelmeubel geplaatst. Het Carthago wandkoelmeubel is voorzien van een Presto indeling. Dit betekent dat het meubel voorzien is van een vlakke presentatiebodem met schappen daarboven. Hierdoor is het geschikt voor de presentatie van voorverpakte producten. Ook de ruime afrekenbalie en middeneilanden dragen bij aan de duidelijke routing in de winkel.

 

Sinds de verbouwing is Boerderijwinkel Lizette zes dagen per week geopend. “Dat betekent voor ons een dag minder vrij, maar de klanten vinden het heel fijn” vertelt Lizette.  Wanneer u in de buurt bent is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan dit prachtige bedrijf wat Lizette en Eric hebben opgebouwd.

 

We wensen Lizette, Eric en medewerkers veel succes en een goede verkoop!