Rustenburg groothandel is sinds 1934 gevestigd in het Food Center Amsterdam. De groothandel levert het totale AGF-pakket. Dit betreft een uitgebreid assortiment groenten, fruit en exoten. Met de winkel in Alkmaar komen de producten rechtstreeks van het land bij de klant.


 

 

 

 

 

 

Filiaalleidster Frieda Swier is de drijvende kracht van het filiaal Rustenburg groente & fruit in Alkmaar. Samen met de heer Fatels, van Rustenburg groothandel en filiaalbegeleider Ed Mourits is er gekozen om de winkel te vernieuwen. Door deze vernieuwing staan de versproducten centraal. Toonen Winkelinterieurs heeft met hun team ervaren specialisten de winkel in enkele dagen weer opnieuw ingericht.

Er is gekozen voor een zelf-keuzesysteem. In de winkel zijn een afrekenbalie, aardappelmeubel, diverse AGF-stellingen en een unieke bananenpresentatie geplaatst. De bewerkte producten worden koel gepresenteerd in een koeleiland en het multifunctionele ‘Carthago’ wandkoelmeubel. Er is gekozen voor prijsaanduiding via een cassettesysteem. Deze cassettes worden gebruikt in het Carthago meubel, diverse stellingen en op de krattenpresentatie.

Er zijn twee verschillende type AGF-stellingen geplaatst. Een vernieuwde twee-laags en een drie-laags stelling. Hier worden de producten in eurokisten gepresenteerd. Deze AGF-stellingen hebben de juiste pakhoogte en de consument heeft volledig zicht op de producten.

 

 

 

 

 

 

 

Het Carthago wandkoelmeubel is efficiënt en geheel vernieuwd in een Stakkato indeling ingericht. De schappen zijn gedeeltelijk schuin geplaatst, hierdoor is er ruimte gecreëerd voor de spiegels en kijk je op de bovenzijde van de voorverpakte maaltijden. Dit Carthago wandkoelmeubel biedt de mogelijkheid om los gebrachte producten onderin te presenteren. Daarboven zijn diverse schappen geplaatst voor de presentatie van voorverpakte producten. Door dit bijna 4,5 meter lange wandkoelmeubel is er aan presentatieruimte geen gebrek.

Doordat het Carthago wandkoelmeubel geheel achterin de winkel is geplaatst, wordt de klant onbewust ook naar de achterzijde van de winkel gelokt. Over de routing is dus duidelijk nagedacht, zodat er niks gemist kan worden. Er is voor een Eiland-opstelling gekozen waarin het afrekenpunt is opgenomen.

De winkel is uitgelicht met energiezuinige LED-verlichting. Doordat LED-lampen minder warmte afgeven wordt de omgevingstemperatuur in de winkel minder beïnvloed door de verlichting.

Het is een winkel  voor “ Elk Wat Wils”, zowel  massaal gepresenteerde Aktie producten als maaltijden,  salades en rauwkosten  de consument vindt het hier in deze laagdrempelige Speciaalzaak.

Op maandag 9 maart is de winkel weer open gegaan voor de consument en is zeker een bezoek waard.

Meer foto’s van Rustenburg groente & fruit kunt u vinden in de projectgalerie.