Op een prachtige zonovergoten dag in februari breng ik een bezoek aan Prince Heerlijk. Een Streekwinkel met zomerterras in Erichem.

Enthousiast vertelt onderneemster Dianne de Ruiter dat ze hier 4 april al weer vier jaar gevestigd is. De streekwinkel staat op het terrein van het fruitteeltbedrijf van haar ouders. Ooit aan de andere kant van Erichem begonnen met de fruitteelt, het bedrijf geheel zelf opgebouwd en nu alweer ongeveer 12 jaar gevestigd op de Lutterveld. Met maar liefst 54 hectare, eigen machines om boomgaarden aan te leggen en koelcellen om het fruit te kunnen opslaan is deze familie geheel zelfstandig.

 

De vader van Dianne en haar vriend, beide fruitteler, besloten in een hoekje kersen te gaan telen. Dianne heeft toen gekscherend gezegd dat ze de kersen wel ging verkopen. Samen met haar passie voor koken en lekker eten ontstond het idee van de streekwinkel. Inmiddels is het hoekje kersen aardig uitgegroeid en hebben ze een halve hectare met zeven verschillende soorten kersen. Daarnaast zijn er ook aardbeien, frambozen, peren en blauwe bessen uit eigen oogst.

 

De klantenkring van Prince Heerlijk bestaat uit veel vaste klanten, want de eerste supermarkt is toch wel tien tot vijftien minuten rijden met de auto. Daarnaast komen er vooral in de zomer veel fietsers aangewaaid voor een kop koffie op het terras. Dianne: “Daarvan is er eigenlijk niet één die de deur uitgaat zonder doosje aardbeien of iets anders lekkers uit de winkel mee te nemen”. Dianne is zelf vrijwel alle dagen aanwezig in de streekwinkel, maar krijgt ’s middags en in de drukke periodes hulp van scholieren en haar zusjes.

 

“We maken zelf van ons fruit o.a. sappen, wijnen, jams en stropen” vertelt Dianne. De maaltijden, rauwkosten en salades worden dagelijks ’s morgens in de keuken van de winkel bereid. Om het assortiment compleet te maken werkt Dianne samen met lokale leveranciers. Het vlees wordt geleverd door slagerij Arisse uit Beesd. Hier worden de koeien gefokt door de vader van de slager. Ze lopen heerlijk buiten, dus echt scharrelvlees. Dianne: “De boerendipjes komen van een bedrijf uit Druten. “Verse smeersels zonder E-nummers, ambachtelijk bereid. We verkopen niet biologisch, maar wel zonder meuk! zeggen we hier”. Ook voor brood, zuivel en kaas kun je terecht bij Prince Heerlijk.

 

Maar door alle enthousiaste verhalen van Dianne zouden we bijna vergeten waarom ik een bezoek bracht aan Prince Heerlijk. Toonen Winkelinterieurs heeft hier onlangs een prachtig Carthago multifunctioneel wandkoelmeubel geplaatst. Voorverpakte maaltijden waren al in het assortiment, “maar sinds de komst van het Carthago wandkoelmeubel kunnen deze veel overzichtelijk gepresenteerd worden”zegt Dianne. Nieuw in het assortiment zijn de uitschep maaltijden, geheel af te stemmen op de gewenste hoeveelheid van de klant. Dianne vertelt: “We hebben geen standaard assortiment, we wisselen altijd af. Het enige vaste product in de koeling zijn de gehaktballen van de slager. Deze zijn niet meer weg te denken”. Ook hebben ze voor de klanten een wisselend weekmenu. “Je haalt hier alle ingrediënten samen met het recept en je kunt thuis zo aan de gang”.

In de toekomst hoopt Dianne zo door te gaan met het maken en verkopen van onderscheidende lekkere producten en wellicht later het pand nog een klein stukje uit te breiden. Wanneer u in de buurt bent is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze prachtige streekwinkel en gepassioneerde onderneemster!