Rond 1230 bestond Katwijk slechts uit een kern van een aantal hutten. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een van de bekendste badplaatsen van Nederland en telt de gemeente meer dan 17.000 inwoners. Het Katwijks is zelfs een van de weinige oorspronkelijke dialecten die in Zuid-Holland zijn overgebleven.

 

P. van Klaveren aardappelen, groenten en fruithandel is in 1986 gestart op de Jan van Tooropstraat in Katwijk. Kort daarna is Dirk van Klaveren bij zijn vader in de zaak gestapt. De speciaalzaak ligt op loopafstand van het strand. Toch komen er niet veel toeristen en heeft de winkel een echte buurtfunctie. Het assortiment bestaat uit groenten, fruit en aardappelen. Bewerkte producten zoals salades, gesneden fruit en groenten, fruitmanden, kant en klare maaltijden en soepen. Dagelijks vers, daar staan Dirk en zijn team voor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Negentien jaar geleden was de groenten en fruitspeciaalzaak voor het laatst ingericht door Toonen Winkelinterieurs. In eerste instantie kwam Dirk van Klaveren wederom naar Toonen Winkelinterieurs voor vernieuwing van de koelmeubelen. Al snel was er besloten om toch de hele winkel in een modern jasje te steken. Toonen kreeg de opdracht om dit prachtige Turn key project te realiseren.

 

Direct aan de buitenzijde is de vernieuwing al te zien. Een nieuwe pui en prachtige buitenreclame zijn van afstand al goed zichtbaar. De krijtborden, die al eerder bij de ingang hingen, zijn weer teruggeplaatst. In de winkel is een prachtige nieuwe betonlook tegelvloer gekomen. De winkel is voorzien van een nieuw interieur, maar de AGF-stelling uit 2001 is behouden. Deze is opnieuw beplakt en voorzien van geïntegreerde LED verlichting en is hierdoor niet te onderscheiden van nieuw! De reclame in de winkel bestaat uit een sfeerfoto, tekst in freesletters en een kliklijst met de mogelijkheid om de posters per seizoen uit te wisselen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Er is een gereviseerde Contendro koeltoonbank en een nieuw multifunctioneel Carthago wandkoelmeubel geplaatst. Het Carthago wandkoelmeubel is voorzien van een Presto indeling,  geschikt voor voorverpakte producten. De bodempresentatie van deze Carthago is voorzien van zwarte kunststof marmerlook platen. Het middeneiland is voorzien van een Optima koeleiland met aan de buitenzijde een opvallend speels motief. Door dit eiland is er extra koelpresentatieruimte gecreëerd. Het koeleiland en de vrieskast zijn stekkerklaar, de overige koelmeubelen worden aangestuurd via een centraal systeem met dakcondensor bovenop het gebouw.

 

Het voornemen van Dirk is om zich in de toekomst nog meer toe te leggen op maaltijden. Het begin hiervoor is al gerealiseerd, want de afzuigkap met filterbak is reeds geplaatst. De steamer wordt in een later stadium in gebruik genomen.

 

We wensen Dirk en zijn medewerkers veel succes en een goede verkoop.

 

Meer foto’s kunt u vinden op onze website bij projecten.