Vaassen een prachtig dorp net boven Apeldoorn aan de oost rand van de Veluwe. Al 53 jaar is Bouwmeester Buitengewoon Vers gevestigd in Vaassen. Ab Bouwmeester kwam destijds als medewerker van de grossier bij deze winkel aan de deur. In 1964 kregen Ab en Dora de mogelijkheid om de winkel over te nemen. Marcel Bouwmeester is in 1984 begonnen met werken in de zaak van zijn ouders. Sinds 1999 zijn Marcel en zijn vrouw Frieanne de eigenaren van dit prachtige versbedrijf.


In de loop der jaren is de winkel regelmatig aangepast om in te spelen op de wensen en behoeften van de klant. In 2011 vond de laatste grote verbouwing plaats, waarbij de achterruimte is ingericht tot moderne snij- en kookkeuken. Aangezien de vraag naar maaltijden nog steeds toeneemt, kreeg Toonen Winkelinterieurs in 2017 wederom het vertrouwen van Marcel en Frieanne om de winkel aan te passen.

 

Om meer gekoelde presentatieruimte te bieden, is er een nieuw vierenhalve meter Carthago wandkoelmeubel geplaatst waar nu de gesneden groenten, lasagne en pizza’s in gepresenteerd worden. Tevens is er in het middeneiland een nieuw éénlaags Carthago impuls wandkoelmeubel gekomen. De bestaande wandkoelmeubelen zijn door de monteurs van Toonen Winkelinterieurs tijdens een servicebeurt o.a. grondig gereinigd. Tevens is de winkel gerestyled, er zijn enkele interieurmeubelen vervangen en andere zijn voorzien van een nieuwe moderne kleur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bouwmeester Buitengewoon vers voert een compleet assortiment. Naast AGF kunnen klanten hier ook terecht voor o.a. brood, kaas, noten, vlees, maaltijden en natuurlijk persoonlijk advies. Klanten willen graag advies betreffende de juiste verhoudingen om maaltijden te bereiden. Of ze willen graag weten wanneer bijvoorbeeld de mandarijnen het lekkerst zijn. Al het personeel is hiervoor kundig opgeleid en heeft zelfs een cursus gevolgd betreffende allergenen in producten en maaltijden.

 

In 2013 is Bouwmeester begonnen met de verkoop van twee en drie vakken maaltijden. Versbereid en toch voorverpakt. Binnen de bebouwde kom worden maar liefst 600 van dit soort maaltijden per week thuisbezorgd. Op de vaste dagen, maandag, woensdag en vrijdag. De keuze is reuze, van Hollandse pot en lasagne tot aan desserts. Toch blijven de traditionele maaltijden zoals witlofrolletjes met ham, kaas en gekookte kriel nog de echte hardlopers. Voor senioren bevatten de maaltijden ongeveer 400 gram. “Onze maaltijden staan hier in Vaassen erom bekend dat we geen zout en geen E-nummers toevoegen, dit geld ook voor de sausen. Zelfs de dokters adviseren ouderen om bij ons de maaltijden te bestellen” verteld Frieanne.

 

Het assortiment van de maaltijden die bezorgd worden ligt ook die week in de winkel. De voorverpakte maaltijden in de winkel bevatten 500 gram. Tevens zijn er nog de uitschep maaltijden, deze kunnen naar keuze en gewenste heelheid kan worden samengesteld. In de winkel worden vijf tot zeshonderd maaltijden per week verkocht. Marcel: “Voor in de week begint men heel traditioneel met gesneden groenten. Maar naar het weekend toe wordt het kooppatroon anders en makkelijker, dan verkopen we veel meer wraps, gehaktbroden en pizza’s”.

 

Ook buiten Vaassen blijven de maaltijden van de familie Bouwmeester niet onopgemerkt. Frieanne verteld: “Ze komen van steeds verder weg. Bijvoorbeeld uit Twello en dan lopen ze soms wel met 7 maaltijden weg, voor de hele week”. Met zoveel maaltijden kun je bijna zeggen, wie in Vaassen en omgeving eet er geen maaltijd van Bouwmeester Buitengewoon Vers!

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat er nu meer gekoelde presentatieruimte is, doet Bouwmeester Buitengewoon Vers tegenwoordig ook meer in desserts. Deze worden gemaakt in de koude keuken. De werkzaamheden bij Bouwmeester zijn duidelijk verdeeld. Ieder personeelslid heeft bepaalde taken en daarmee ook zijn eigen expertise. Dat is met de grote van dit bedrijf wel nodig. Marcel en Frieanne hebben maar liefst 17 parttimers in dienst, dit komt neer op 8 FTE. Marcel doet alle inkoop behalve kaas, noten en brood. Dat doet een personeelslid. Tevens kookt hij de maaltijden. Frieanne doet de administratie en verdeeld de maaltijden in de juiste porties.

 

Marcel en Frieanne verwachten in de toekomst nog meer op gebied van maaltijden richting de industrie en buffetten te kunnen gaan doen. De maaltijden worden nu alleen bezorgd binnen de bebouwde kom, maar ze verwachten dit ook te kunnen doen voor bedrijven waar mensen overwerken. Marcel: “Die willen ook een gezonde maaltijd en niet alleen een patatje en shoarma. De maaltijden worden nu gekoeld gekocht of afgeleverd bij de klanten. Maar er komt nog een tijd dat je het warm moet kunnen afhalen of bezorgen”.

 

Wanneer u in de buurt bent is het zeker de moeite waard een bezoek aan deze winkel te brengen. We wensen Marcel en Frieanne veel succes en een goede verkoop toe.

 

Meer foto’s kunt u vinden in de projectgalerie.