Nieuw-Amsterdam is geen plaats dichtbij onze hoofdstad, maar een dorp geheel aan de andere zijde van Nederland. Het maakt deel uit van de gemeente Emmen in Drenthe. Voorheen een van de belangrijkste turfmarkten in Nederland. Later was er veel handel in kunstmest. Dit zorgde ervoor dat Nieuw-Amsterdam zich ontwikkelde van een veenindustrie naar landbouwindustrie. In de loop der jaren zijn er vele diverse bedrijven gevestigd in Nieuw-Amsterdam. Zo ook de groenten- en fruitspeciaalzaak van Harrie en Gea Jeuring.

 

 

 

 

 

 

 

Harrie Jeuring solliciteerde in zijn jeugd bij een supermarkt en kwam terecht op de groenten- en fruitafdeling. Dit beviel hem zo goed dat hij daarna is verder gegaan onder de franchiseformule Lubbers AGF te Groningen. Vervolgens naar de vestiging in Angelslo te Emmen en nu al 17 jaar in Nieuw-Amsterdam. Samen met zijn vrouw zijn ze dagelijks te vinden in de winkel. Op zaterdag hebben ze hulp van een parttimer en hun dochter. Ook hun zoon helpt nu mee op de dagen dat het past met school. Want ook hier merken ze dat het drukker is sinds de Corona (COVID-19) periode.

 

In april is de winkel deels voorzien van een nieuw  en jong gebruikt interieur bestaande uit nieuwe presentatiemeubels, schappen, stalen deco-rekken en presentatietafels. Er zijn twee prachtige occasion koelingen geplaatst. Een Carthago wandkoelmeubel in Presto uitvoering en een 2×8 laden Contendro rauwkost koeltoonbank. Alle kleuren en materialen zijn perfect op elkaar afgestemd. Ook de nieuwe tegelvloer en plafond dragen bij aan de moderne look.

 

Het assortiment is na de verbouwing uitgebreid met meer noten, zuidvruchten en meer maaltijden. De maaltijden en bewerkte producten worden voornamelijk door Gea bereidt in de open keuken. Harrie houdt zich meestal bezig met de verkoop in de winkel. De winkel heeft niet alleen een open verbinding met de keuken, maar ook met de slager in het pand ernaast.

 

 

 

 

 

 

 

In de winkel is diverse reclame geplaatst: freesletters, sfeerfoto in de keuken en een kliklijst in het decorek. Hier kunnen de posters gemakkelijk uitgewisseld worden. De buitenzijde is ook in een nieuw jasje gestoken. “Met de verbouwing van de winkel was er ook de mogelijkheid om de reclame te vernieuwen. Dus hebben we gelijk de naam van de winkel veranderd” vertelt Harrie. Vanaf nu is de groenten- en fruitspeciaalzaak van veraf te herkennen.

 

Voor de vitamines in Nieuw-Amsterdam moet u dus tegenwoordig bij Harrie en Gea Jeuring zijn!

 

We wensen Harrie en Gea veel succes en een goede verkoop.

Meer foto’s kunt u vinden op onze website bij projecten.