Op de Binnenweg in het Noord-Hollandse Heemstede is al meer dan 23 jaar de speciaalzaak van Edward Kors gevestigd. Edward is als 15 jarige jongen begonnen met een bijbaantje bij de plaatselijke groenteboer. Tot op heden heeft hij altijd in de groenten- en fruitbranche gewerkt.  Toen de mogelijkheid zich voordeed om de bestaande groentewinkel over te nemen op de Binnenweg is Edward dus voor zichzelf begonnen. Samen met echtgenote Saskia en een vast team aan medewerkers runt hij hier een echte speciaalzaak met allure.

 

Kors is een ruim gesorteerde speciaalzaak, zowel op groente en fruit als op het kant en klare vlak. Door de jaren heen is het assortiment uitgebreid met maaltijden en andere kant en klare producten.  Om de uitstraling van de winkel aan te laten sluiten bij de prachtige producten, werd de hulp van Toonen Winkelinterieurs ingeroepen. De gehele winkel is voorzien van een op maat gemaakt interieur, waaronder een industrieel stalen rek, diverse interieurmeubelen en een multifunctioneel Carthago wandkoelmeubel. Er is zelfs een interieurmeubel voorzien van ‘Coolplates’, gekoelde platen aan de bovenzijde. Hierdoor kan er bijvoorbeeld vers gesneden groenten, fruit en dergelijke gekoeld gepresenteerd worden. Het geheel is uitgelicht door middel van LED-verlichting en aangekleed met uitwisselbare posters in kliklijsten en niet te vergeten de prachtige foto van de molen van Heemstede.

 

Centraal in de winkel staat de schitterende maaltijdtoonbank. Met de komst van deze in hoek opgestelde toonbank met Panorama ruiten, is er ook meer ruimte voor de presentatie van de vele maaltijden, stamppotten, pastagerechten, wraps, hartige taartjes en andere kant en klare producten. De grote diversiteit zorgt voor een prachtig kleurenpalet. Het water loopt je echt in de mond en zorgt ervoor dat je deze winkel niet zomaar voorbij kunt lopen.

 

Edward start ’s morgen al vroeg. De ene dag gaat hij eerst naar de groothandel en de andere dag direct naar de winkel. De producten komen bij vaste leveranciers vandaan, zodat hij weet wat hij in huis haalt. Samen met de medewerkers worden dagelijks de maaltijden vers bereid in eigen keuken. Al het personeel, maar ook Saskia en Edward, zijn van alle markten thuis. Koken, producten snijden of klanten helpen daar draaien ze de handen niet voor om. Het assortiment wordt met het hele team samengesteld en natuurlijk vooraf geproefd. “Onze klanten komen hier voor lekker eten, goed fruit en een gezonde maaltijd” verteld Edward.

 

Naast de verkoop van de producten in de winkel, worden de producten ook bezorgd. Binnen Heemstede, maar ook de rand van Aerdenhout en Haarlem behoren tot het verzorgingsgebied van Edward Kors. Op deze manier kunnen ook bedrijven, scholen en oudere mensen genieten van de prachtige producten van Kors. “De oudere mensen kunnen door middel van ons ‘tafeltje dekje’ toch genieten van een verse maaltijd. Er is tot en met de dag van te voren de mogelijkheid om de bestelling door te geven. De mensen hebben dezelfde keuze als in de winkel, maar hierin is natuurlijk ook van alles mogelijk. Wij spelen in op de wensen van de mensen” vertelt Edward enthousiast.

 

De komende 10 jaar wil Edward in ieder geval nog zo doorgaan en daarna ziet hij wel verder. De kinderen van Saskia en Edward zijn nog jong. Af en toe helpt hun zoon op zaterdag mee in de winkel. Edward verwacht niet dat de kinderen interesse hebben in de zaak, maar mocht dat wel zo zijn, zal hij ze zeker helpen roept hij tot slot!

 

Wij wensen Edward, Saskia en medewerkers veel verkoop plezier.