Op maandag 17 februari was er de ‘Uitblinkerslunch’ op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Tijdens deze lunch kregen maar liefst 32 foodspecialiteitenwinkels het certificaat uitgereikt door Rick Brantenaar, directeur Stichting Foodspecialiteiten Nederland.

 

De Stichting Foodspecialiteiten Nederland heeft in samenwerking met FOODBASE uit Wageningen een totaal nieuwe en transparante certificering opgezet. Hierbij worden de ondernemers beoordeeld op winkeluitstraling, hygiëne & voedselveiligheid, klantgerichtheid en klanttevredenheid. Ervaren en getrainde inspecteurs en professionele mystery shoppers zorgen voor een totaal onafhankelijke certificering.

 

“Iedere dag wil je maximaal scoren en doe je hard je best om op alle vlakken te excelleren. De vernieuwde opzet van de Certificering Foodspecialiteitenwinkels biedt met de uitgebreide rapportages handvatten om het toekomstbeeld te waarborgen. Door het behaalde certificaat kunnen wij uitstralen dat wij bekroond zijn tot Gecertificeerde Foodspecialiteitenwinkel!”, aldus Theo Nieuwenhuis.

De ondernemer voldoet aan de eisen die een consument mag stellen aan een foodspecialiteitenwinkel op het gebied van hygiëne, inrichting, wettelijke normen, productkennis, assortiment, klantvriendelijkheid en uitstraling. Met het certificaat bewijst Theo Nieuwenhuis alle vakmanschap in huis te hebben en samen met zijn vrouw continu inspanning levert om consumenten op de juiste manier te inspireren en adviseren.

 

Iedere twee jaar worden de winkels beoordeeld en is er dus de mogelijk om het certificaat te behalen. In 2018 wisten Theo en Petri Nieuwenhuis ook al het certificaat te bemachtigen. Dit jaar heeft Hof van Heusden zich zelfs te weten certificeren met de hoogst mogelijke score die de jury kon toekennen. “Theo en Petri Nieuwenhuis zijn hiermee een voorbeeld voor de gehele branche.” Aldus Rick Brantenaar, directeur Stichting Foodspecialiteiten Nederland.

 

Hof van Heusden zit momenteel nog volop in de race voor de titel Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel. We wensen Theo en Petri ook hierbij natuurlijk veel succes!