Jaarlijks strijden in drie categorieën gecertificeerde foodspecialisten tijdens de Nationale Competities om een plaats op het hoogste podium. In maart zijn de voorrondes van start gegaan, drie juryleden hebben alle deelnemende winkels afgelopen maand bezocht. Hof van Heusden is finalist in de categorie “De Beste Foodspecialiteitenwinkels”.

Selectieprocedure

Een ondernemer kan pas deelnemen aan de Nationale Competities als zijn/haar winkel is gecertificeerd. De certificeringsprocedure wordt onafhankelijk gedaan door FOODBASE. Tijdens de voorronde beoordeelt een deskundige jury en een vakjury de deelnemende winkels onder meer op hun visie op het vak en de branche, het ondernemings- en winkelmanagement, hygiëne en versheid, het vakmanschap, voorlichting richting de klant en de performance van de winkel. De mystery shopper bezoekt de winkel en beoordeelt onder andere het aanbod, de winkeluitstraling en de behandeling in de winkel. Op basis van hun rapportages worden de finalisten per winkelcategorie bepaald.

Alle finalisten worden vervolgens tussen 17 april en 12 mei 2023 opnieuw bezocht door nieuwe vakjuryleden, een chefkok en een mystery shopper.

De medewerkers van Toonen Winkelinterieurs feliciteren Theo en Petri Nieuwenhuis met deze finale plaats.