Op maandag  15 februari  heeft  de heropening plaatsgevonden van de Groente en Fruitboxer te Volendam. De Groente en fruitwinkel van de familie Rijkenberg is al bijna 50 jaar een echt begrip in Volendam. Momenteel wordt de winkel gerund door de 3e generatie. Het lintje werd op deze dag zelfs doorgeknipt door de vierde generatie Rijkenberg.

Deze winkel is niet gevestigd op een winkelcentrum, maar op een industrieterrein. De consument weet deze  groentewinkel goed te vinden. Voorheen werden de producten uitgestald op marktkramen in de loods. Daar is verandering in gekomen. Het vertrouwen hiervoor heeft de familie Rijkenberg aan Nico Toonen van Toonen Winkelinterieurs gegeven.

De winkel heeft in drie weken tijd een gigantische metamorfose ondergaan. Het pand is geheel omgetoverd tot een luxe groentewinkel. Toonen Winkelinterieurs heeft met behulp van een deel van het vaste team en ondernemers uit de omgeving deze klus geklaard.

Tijdens de verbouwing heeft de familie Rijkenberg de verkoop kunnen voortzetten. Gedurende drie weken werden de klanten geholpen vanuit een marktkraam, die buiten voor de deur was opgesteld.

 

 

 

 

 

 

 

Doordat er weinig vaste onderdelen aanwezig waren in de oude situatie, hoefde er niet veel gesloopt te worden en kon er snel gestart worden met de opbouw van de nieuwe winkel. Er is zelfs een zolder gemaakt, die dient als opslag. Door deze zolder was het ook mogelijk om een systeemplafond te plaatsen. De wandafwerking is voorzien van diverse schappen en stellingen om producten los en voorverpakt te presenteren. Dit alles in een mooie natuurlijke kleur. Ook de vloer is veranderd. Voorheen werd er gewerkt op een betonnen vloer, nu is de vloer voorzien van mooie tegels.

Ook in deze winkel zijn de welbekende koelmeubelen van Toonen Winkelinterieurs, het Carthago multifunctionele wandkoelmeubel en de Contendro rauwkost koeltoonbank geplaatst. Met deze meubelen is er  koelpresentatieruimte gecreëerd. Het wandkoelmeubel is voorzien van een Presto indeling, geschikt om voorverpakte producten in te presenteren. De maaltijden en salades worden gepresteerd in de Contendro koeltoonbank. De Crescendo kistentoonbank is hiernaast opgesteld en is voorzien van hetzelfde bovenblad als de koeltoonbank.


 

 

 

 

 

 

De Luciano Trio AGF-stelling is net als de Crescendo kistentoonbank gemaakt op kisteenheden. Deze AGF stelling is voor optimaal zicht op alle producten en voorzien van LED verlichting.

Het geheel wordt uitgelicht met LED productverlichting. Boven de toonbanklijn zijn extra sfeerlampen geplaatst. Het geheel is compleet gemaakt met bijpassende teksten en sfeerfoto’s. Ook is er een krijtfolie-bord geplaatst. Op deze folie kunnen met een krijtstift de aanbiedingen van de Groente en Fruitboxer geschreven worden.

 

 

 

 

 

 

 

Het prijskaartsysteem en het volgnummersysteem is volledig verzorgt door Johan van Arkel van Meto .

Tussen de winkel en de achterruimte is een scheiding gemaakt door middel van een klapdeur in de kleur van de wandafwerking. De verwerkingsruimte wordt voornamelijk gebruikt om producten in te pakken en om o.a. bieten te koken.

De buitenzijde van het pand is voorzien van een nieuw zonnescherm, twee kliklijsten en een buitenpresentatie. In het voorjaar zullen de ruiten nog opnieuw beplakt worden, dit was op dit moment helaas niet mogelijk i.v.m. de lage temperaturen.

We wensen de familie Rijkenberg en medewerkers veel succes en een goede verkoop toe.

Meer foto’s kunt vinden in de projectgalerie.