Wageningen is een stad in de provincie Gelderland. De stad telt ruim achtendertig duizend inwoners, waarvan vele studenten. De universiteit van Wageningen richt zich specifiek op gezonde voeding en leefomgeving. In het centrum van Wageningen, op de Stadsbrink, bevindt zich de groenten- en fruitspeciaalzaak van Judith Klein Breteler en Jamshed Foladi Strabady.

 

Judith en Jamshed zijn sinds 2009 de eigenaren van de groenten- en fruitspeciaalzaak op de Stadsbrink in Wageningen. Jamshed is vanuit Iran naar Nederland gekomen en heeft hier tijdens het uitgaan zijn vrouw Judith ontmoet. Jamshed komt uit een ondernemersfamilie en heeft zijn droom om een eigen groenten en fruitspeciaalzaak te runnen dus laten uitkomen. Hard werken, 6 dagen in de week van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, maar iedere dag staat hij enthousiast klaar voor zijn klanten. Judith komt eigenlijk uit de grafische wereld, maar is nu ook helemaal thuis in de groenten en fruitbranche.

 

Naast groenten en fruit voeren Judith en Jamshed een ruim assortiment in paddenstoelen, panklare producten, aardappelen, kruiden, salades, olijven en tapas, eieren, oliën en azijnen. De Iranese invloed van Jamshed komt nog een heel klein beetje terug in het assortiment. “De maaltijden en salades zijn wel echt Hollandse kost, in deze periode zijn het veel stamppotjes, vertelt Judith. “Alles wordt versbereid in eigen keuken, naar eigen recept”. Met een team van vast personeel en studenten voorzien Judith en Jamshed hun klanten van de benodigde vitamines. “In de loop der jaren is het assortiment wel iets veranderd. Sinds ongeveer tweeënhalf jaar verkopen we maaltijden en versbereide salades. Dit was voorheen altijd voorverpakt, maar met het nieuwe wandkoelmeubel kan het ook op de gewenste hoeveelheid geschept worden. We hopen dat we in de toekomst hier nog mee kunnen groeien en dus nog meer maaltijden gaan verkopen”.

 

De winkel is in slechts twee dagen tijd voorzien van een nieuwe, moderne look. Er is een combinatie gemaakt van een nieuwe en jong gebruikte inrichting. De twee occasion wandkoelingen voorzien van een nieuwe moderne kleur passen helemaal in het interieur. Tevens zijn deze koelmeubelen voorzien van een energiezuinige en geluidsarme motor. Er is een prachtige nieuwe AGF-stelling, type waterval en een notenmeubel geplaatst. Door het verplaatsen van het afrekenpunt naar het middeneiland is de nieuwe routing ontstaan. In het middeneiland en het notenmeubel is tevens veel opbergruimte gecreëerd. Judith: “Alles is nu veel overzichtelijker”. De ramen zijn voorzien van prachtige sfeerfoto’s. Hierdoor is van veraf al te zien dat je voor groenten en fruit bij Foladi moet zijn!

 

 

 

 

 

 

 

We wensen Jamshed en Judith veel succes en een goede verkoop.