Horst is een plaats in het noorden van Limburg en telde vorig jaar iets meer dan dertien duizend inwoners. Het staat vooral bekend om de champignonteelt, want in Horst wordt ongeveer de helft van alle champignons in Nederland geteeld.

 

Eind februari sloot ’t Trostomaatje, de groenten- en fruitspeciaalzaak in Horst, na drieëntwintig jaar zijn deuren. Eigenaar Gerard Peeters ging met pensioen. Maar niet getreurd er is een prachtige nieuwe groenten- en fruitspeciaalzaak voor in de plaats gekomen. In hetzelfde pand opende op negen april jongsleden De Hôrster Tuin.

 

 

 

 

 

 

 

De jonge enthousiaste onderneemster Annemarie Litjens is niet geheel nieuw in deze branche. Ze is begonnen als weekendhulp en later als versmedewerker bij ’t Trostomaatje. In 2016 studeerde Annemarie af op het gebied van Small Business & Retail Management. Daarna is ze een aantal jaren werkzaam geweest op de marketing afdeling van De Beren. Echter heeft zij haar baan daar opgezegd toen de kans zich voordeed om haar droom te verwezenlijken, haar eigen groenten- en fruitspeciaalzaak.

 

Het interieur was wel aan vernieuwing toe, dus besloot Annemarie het drastisch aan te pakken. Eerst een nieuw uiterlijk en nieuwe naam en dan pas starten. De winkel is ruim opgezet met in het midden een eiland dat gekoelde en ongekoelde presentatieruimte biedt en niet geheel onbelangrijk het afrekenpunt. Daarnaast zijn er diverse presentatiemeubelen, AGF-stellingen en een multifunctioneel Carthago wandkoelmeubel geplaatst. De bodempresentatie van het Carthago wandkoelmeubel is voorzien van kunststof inlegplaten met een leisteen look. Dit in combinatie met de zwarte achterwanden maken het echt een chique wandkoelmeubel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook in de rest van de winkel komt zwart regelmatig terug, onder andere gecombineerd met een houtlook en de kleur groen. De tegels in patroon zorgen voor een speels effect en de stalen frames maken de moderne look compleet. De gehele raampartij aan de voorzijde van de winkel zorgt voor veel licht in de winkel. Je kunt deze winkel niet meer zomaar voorbij lopen wanneer je al die prachtige verse producten ziet liggen.

 

Door de Corona maatregelen was het helaas niet mogelijk om een feestelijke opening te organiseren. Maar ook bij De Hôrster Tuin hebben ze de benodigde maatregelen genomen, zodat de klanten onbezorgd hun boodschappen kunnen doen. Want zeg nou eerlijk, juist in deze periode heb je gezond eten en dus vitamines nodig!

 

We wensen Annemarie en medewerkers veel succes met deze prachtige winkel.

 

Meer foto’s kunt u vinden op onze website bij Projecten.