Het aspergeseizoen is weer begonnen en dat is te merken bij Lucas Primeurs te Heemstede. Tijdens dit seizoen, van begin april tot eind juni, heeft Rob Lucas een deel van de winkel ingericht op deze groenten.

Rob verteld trots dat ze volgend jaar hier al weer 25 jaar gevestigd zijn. Lucas Primeurs is niet de eerste groentespeciaalzaak op de Jan van Goyenstraat, sinds de jaren dertig zit er in dit pand al een groenteboer. Rob komt uit een echte groentemannen familie, zijn opa en vader hadden vroeger een groentewinkel in Haarlem. Dit is duidelijk te merken aan het enthousiasme en deskundigheid waarmee Rob zijn klanten helpt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Al jaren halen Rob en zijn personeel 2 maal per week zelf de witte asperges bij de familie Goertz in Maria Hoop. Hier komen de asperges van het eigen land en is de kwaliteit uitstekend.

Toen Rob hier voor het eerst kwam, was de familie Goertz pas net begonnen met de teelt van asperges op een klein veldje. Nu is dat wel anders, de aspergekweker in Maria Hoop heeft nu honderden hectares met asperges en  is zelfs in Portugal begonnen met de teelt van deze groenten. De asperges worden gesorteerd d.m.v. een computer die in enkele honderdste seconden 3 foto’s maakt en de asperge daarmee beoordeeld. Rob Lucas verkoopt bijna altijd de asperge AA-SQ. “Dit is de mooiste maat en SQ staat voor Super Quality” verteld Rob.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucas Primeurs is door Toonen Winkelinterieurs voorzien van een multifunctioneel interieurmeubel. Dit meubel dient het gehele jaar als werk en presentatietafel. Maar tijdens het aspergeseizoen wordt er een extra verdieping op aangebracht. Hier worden dan de asperges gratis geschild voor de klanten. De tafel is voorzien van twee uitsparingen in het bovenblad waar een GN bak in past. Een van de twee GN bakken in gevuld met water, hier worden de geschilde asperges(tijdelijk) in bewaard. Tevens beschikt dit meubel over opbergruimte, een vuilbak en is het verrijdbaar gemaakt. Doordat de asperges in de winkel geschild worden, ziet de consument ook echt wat er met het product gebeurd.

 

 

 

 

 

 

 

Naast de losse asperges verkoopt Lucas Primeurs tijdens dit seizoen ook vers bereide aspergemaaltijden, salades met asperges en zelfs aspergesoep. Rob: “Alle bewerkte producten die we verkopen zijn huisgemaakt, behalve de gehaktballen”. Naast de witte asperges verkoopt Rob Lucas ook groene asperges, maar deze aantallen zijn niet met elkaar te vergelijken, de witte asperges zijn toch verreweg het populairst.

 

Veel mensen komen speciaal voor de asperges naar Lucas Primeurs toe. Bijna alle asperges worden geschild verkocht. Dit is echt een meerwaarde voor de consument. Ook verteld Rob dat dit bijdraagt aan het behoud van de kwaliteit. “Wanneer je de asperge niet goed schilt is ook de smaak niet optimaal. Door de asperges te schillen kunnen we onze klanten verzekeren van de beste smaak”.

 

 

 

 

 

 

 

20 mei aanstaande is er een speciale aspergedag bij Lucas Primeurs!

Het aspergemeubel wordt dan naar buiten gereden en er zijn vele leuke asperge aanbiedingen voor de klanten. Als u op deze dag of de rest van het seizoen in de buurt van Heemstede bent, is het zeker de moeite waard om hier uw asperges te gaan halen!