Opgegroeid in Apeldoorn is Jerry Kolvoort van kinds af aan al bekend met aardappelen, groente en fruit. Zijn vader stond namelijk op diverse weekmarkten, drie markten in Deventer en twee in Apeldoorn. Toen Jerry in 1984 van school af kwam werd het huidige pand aan de Schutterweg aangekocht. De kruidenierszaak maakte plaats voor een echte groenten en fruitspeciaalzaak. Halverwege de jaren tachtig waren Jerry en Helma Kolvoort één van de eerste in Apeldoorn die rauwkosten ging snijden en verkopen. Dit was echt een hot item.

De Verswinkel is gevestigd in een bestaande buitenwijk van de stad Apeldoorn. Jerry kent iedereen die voorbij komt en andersom. Vele vasten klanten komen uit de buurt, maar met de parkeergelegenheid voor de deur komen consumenten ook bewust naar Jerry Kolvoort gereden.

 

Jerry en Helma maken alles vers in de keuken achter de winkel. Ondanks dat er geen duidelijke taakverdeling is wat betreft het bereiden van de diverse producten, werkt Jerry graag met de steamer en laat hij dingen zoals fruitsalades maken graag over aan zijn vrouw Helma. Jerry: “Momenteel hebben we gemiddeld 15 verschillende soorten maaltijden per week en we verwachten dat dit in de toekomst alleen nog maar zal groeien. De recepten bedenken we zelf en samen met de collega’s van De echte groenteman”.

 

“Tussen vier en half zes wordt vijftig procent van de omzet gerealiseerd. Vele klanten komen uit het werk voor onze verse producten, salades en maaltijden. De winkel is tot half zes geopend en dat is een bewuste keuze. We zijn ’s morgens al vroeg bezig en we moeten het voor het grootste gedeelte zelf invullen” verteld Jerry. Naast Helma en Jerry werken er 4 parttimers in de AGF-speciaalzaak.

 

Jerry en Helma leveren ook aan bedrijven, aan een mbo school met een kookklas, een banketbakker en een tehuis voor licht dementerende bejaarden. Ook online kunnen de producten besteld worden, niet via de website van Jerry Kolvoort, maar via Apeldoorn Vers. Dit is een samenwerkingsverband tussen vijf toonaangevende versspecialisten, een keurslager, bakker, kaasspeciaalzaak, visspeciaalzaak en De echte groenteman Jerry Kolvoort. Deze speciaalzaken leveren de producten op de Schuttersweg af. Jerry voegt de gevraagde groenten, fruit, maaltijden en of salades toe en de verspakketten worden afgeleverd bij de klant.

 

Toonen Winkelinterieurs heeft wederom het vertrouwen van Jerry en Helma gekregen om de winkel in een nieuw jasje te steken. In de gezamenlijke gesprekken waarin de ideeën over en weer besproken zijn, kwam van Jerry de wens om het afrekenpunt in het midden van de winkel te creëren. Aan de rechterzijde in de winkel is er een prachtig multifunctioneel Carthago wandkoelmeubel gekomen. Doordat een groot deel van de bodempresentatie is ingericht met schuifruiten, biedt dit meubel de mogelijkheid om versbereide maaltijden en salades te presenteren. Deze maaltijden worden op de gewenste hoeveelheid voor de klant uit het Carthago wandkoelmeubel geschept. De rest van het meubel biedt plaats aan diverse soorten voorverpakte producten.

 

Ondanks dat de winkel qua vloeroppervlakte het zelfde is gebleven, wist Toonen Winkelinterieurs voor het oog meer ruimte te creëren door de nieuwe routing met o.a. de open werkplek rechts achter in de winkel. Aan de linkerzijde worden de vele soorten groenten, fruit en aardappelen gepresenteerd, maar ook noten en wijn. Het middeneiland draagt bij aan de semi-zelfbediening inrichting. Achter het eiland sta je centraal in de winkel en kan er direct bij binnenkomst al contact met de klant gemaakt worden. Het geheel is aangekleed met prachtige steenstrips en alles wordt uitgelicht door LED verlichting. De tekst pure passie past echt bij de werkwijze van Jerry en Helma!

 

We wensen Jerry en Helma Kolvoort veel succes en een goede verkoop toe.

 

Meer foto’s kunt u vinden bij projecten.