In het hoge noorden, in de provincie Friesland, ligt Damwoude. In het Fries beter bekend als Damwâld. Een plaats waar u misschien nog nooit van heeft gehoord. Maar alle groentemannen van Nederland weten dat Klaas en Maaike van der Meer daar met hun winkel gevestigd zijn.

De liefde voor groente is bij Klaas begonnen toen hij als kleine jongen ging helpen bij de kweker. Na een opleiding in de tuinbouw heeft Klaas enkele jaren in deze branche gewerkt. Maar uiteindelijk heeft hij de overstap gemaakt naar de verkoop van groente en fruit in de supermarkt. Hier heeft Klaas zijn vrouw Maaike ontmoet. Samen zijn zij gestart met de huisverkoop van aardappelen en in 1986 zijn ze een eigen winkel begonnen op de Foarwei in Damwâld. Naast groenten, fruit en aardappelen werd het assortiment steeds verder uitgebreid met bewerkte producten. Twee jaar na opening zijn Klaas en Maaike zelf maaltijden gaan koken en verkopen. Dit was echt uniek voor deze tijd!

In 1996 is de groentespeciaalzaak van Klaas en Maaike verhuisd naar het winkelcentrum in Damwoude. Het grotendeels overdekte winkelcentrum bestaat uit meer dan 20 winkels met een divers aanbod. De groentespeciaalzaak zit hier dan ook echt op zijn plek, in de versstraat bij de bakker en slager.

 

Klaas en Maaike hebben met de winkel al diverse unieke prestaties behaald. In 2007 hebben ze meegedaan met de wedstrijd “De beste groenteman van Nederland”. Hier behaalde ze in de finale uiteindelijk een tweede plaats. Een jaar later, in 2008, wisten ze de wedstrijd ‘De beste echte groenteman van Nederland’ te winnen. Sinds vorig jaar is de winkel van Klaas en Maaike van der Meer ook nog bekroond met één ster. Ook met deze prachtige prestaties blijven Klaas en Maaike hun zaak vernieuwen voor de volgende generatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de verbouwing van de winkel  werd het vertrouwen bij Toonen Winkelinterieurs neergelegd. Toonen Winkelinterieurs heeft dit project, in samenwerking met een bevriende installateur van de familie  turn-key opgeleverd. Er zijn maar liefst twee multifunctionele “Carthago” wandkoelmeubelen geplaatst. Deze wandkoelmeubelen zijn ieder voorzien van een eigen indeling.

 

Het 2,5 meter lange “Carthago” wandkoelmeubel dat rechts achterin de winkel staat is voorzien van een “Stakkato” indeling. Deze indeling is gedeelte geschikt voor het presenteren van  zelfschep bewerkte producten in combinatie met de presentatie van bewerkte voorverpakte producten. Voor het andere “Carthago” wandkoelmeubel, met een lengte van 3,75 meter lengte,  is gekozen voor een  Legato/Presto indeling. Het Legato gedeelte is voorzien van schuifruiten bestemd voor los te presenteren maaltijden. Het Presto gedeelte is bestemd voor de presentatie van bewerkte, voorverpakte producten. Op de kopkant van het middeneiland is een 1-laags “Carthago” wandkoelmeubel gesitueerd. Met nog een koeleiland aan de passage kant is er geen gebrek aan koelpresentatie ruimte.

 

De prachtige interieurmeubelen bieden voldoende ruimte om de overige groenten en fruit te kunnen presenteren op juiste pakhoogte. De AGF Watervalstelling is op Eurokist eenheid gemaakt. Met als extra daarin nog een plateau voor de weegschaal en zakkenvakken. Het middeneiland is zeer divers ingericht, de ene zijde is op Eurokist eenheid gemaakt en de andere zijde is voorzien van diverse vakken geschikt voor de presentatie van de aardappelen verpakte in handtassen. Ook de noten, bananen en sappen krijgen in deze winkel de aandacht.

 

De klant wordt in de passage al naar binnen gelokt door o.a. de fraai gevulde met lariks hout beklede buitenpresentatie. Dit lariks hout zorgt voor een natuurlijke uitstraling en past perfect bij de rest van de interieurmeubelen. De wanden in de winkel zijn deels afgewerkt met steenstrips wat een robuust, moderne uitstraling geeft. De mooie kleuren van de producten komen extra tot hun recht door de geplaatste product LED verlichtingsarmaturen.

 

We wensen de familie Van der Meer en medewerkers veel succes en een goede verkoop toe.

 

Meer foto’s kunt u vinden in de projectgalerie.